Hello

BrodaWawa

Member
Car
FX35 2007
Name
Dariusz
Cześć. Dziękuję za powitanie mnie na forum. Moją obecną zabawą jest dźwięk w Infiniti Fx35 z 2005 roku, który ma fabryczny system Bose. Nie mam jeszcze żadnego planu, ale najprawdopodobniej fabryczny wzmacniacz wyleci razem z fabrycznymi głośnikami. Auto zostało już przez poprzedniego właściciela dodatkowo wytłumione w drzwiach, ale niestety dźwięk nie uległ znacznej poprawie. Wkrótce do samochodu zostanie podłączony generator fal sinusoidalnych w celu określenia częstotliwości podziału między pełnym zakresem w desce rozdzielczej a głośnikami niskotonowymi w drzwiach. Poza tym, z pomocą mikrofonu kalibracyjnego i jakiegoś przyzwoitego głośnika, sprawdzę, co Bose zastosował w swoich pełnozakresowych głośnikach w tym aucie. Na pewno są przycięte i okiełznane tony średnie w stosunku do najwyższych i najniższych, jakie przekazuje ta kolumna. bo muszę się dowiedzieć czy aktywny podział pasma między woofery a fullrange jest jeszcze w radiu czy już we wzmacniaczu i czy wzmacniacz jest monitorowany przez CAN bo to może utrudnić wymianę na mocniejszy i lepiej brzmiący wzmacniacz, który będzie w stanie wysterować bardziej wymagające głośniki, takie jak woofery Steg. Witam was wszystkich bardzo serdecznie z Warszawy. bo muszę się dowiedzieć czy aktywny podział pasma między woofery a fullrange jest jeszcze w radiu czy już we wzmacniaczu i czy wzmacniacz jest monitorowany przez CAN bo to może utrudnić wymianę na mocniejszy i lepiej brzmiący wzmacniacz, który będzie w stanie wysterować bardziej wymagające głośniki, takie jak woofery Steg. Witam was wszystkich bardzo serdecznie z Warszawy.

Back