What's New Home Forum Top
Supporter Rides
Register
Welcome to InfinitiScene.com - Home for Infiniti crossover owners and enthusiasts!
Welcome to InfinitiScene.com!

You are currently viewing our forum as a guest, and are only allowed limited access to the forum. Why not register on our forums and gain the extra benefits that our regular members enjoy?
Here are a few of the many reasons why you should join our site...

  • Registraion is free.
  • You will be able to post, message, and interact with other members.
  • Our forum is full of friendly, knowledgeable members and staff.
  • Plenty of money saving opportunities from write-ups to maintenance help.
  • Our members experience fewer Ads.
  • You can earn a free virtual garage/gallery.
  • Plus much more!

Registration is fast, free, and easy, so stop being just a guest and become one of our newly registered members today!
Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    san diego
    Posts
    305
    Ride
    2004 FX35 RWD
    Thanks Given
    1
    Thanks Received: 
    0

    MAINT rear hatch button not working

    Recently my rear hatch button is not releasing to open. Have any of you had this problem? Any help would be greatly appreciated.



    Register

  2. #2
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Austintatious, TX
    RiSC
    TXFX
    Posts
    2,934
    Ride
    2005 FX35 RWD
    Thanks Given
    4
    Thanks Received: 
    11
    i had that problem but it fixed itself somehow. does your's not respond at all? or is it random?

  3. #3
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    san diego
    Posts
    305
    Ride
    2004 FX35 RWD
    Thanks Given
    1
    Thanks Received: 
    0
    It does not respond at all. I have to open it from the inside which sucks.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Austintatious, TX
    RiSC
    TXFX
    Posts
    2,934
    Ride
    2005 FX35 RWD
    Thanks Given
    4
    Thanks Received: 
    11
    just checked on the org and this is what i have for you to try:

    1. if you have the owners mannual, look for where the fuse is for rear hatch and replace it. In all likelyhood this should fix the problem.
    2. unlock the car, open all doors and then try to open the rear hatch while leaving all doors open. this will explain the cause to be old battery.
    3. it could be weather related. mine died while it was frigging cold but that very evening it started working again.

    EDIT: FUSE NO. 18. 15 AMP BLUE FUSE

  5. #5
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Chicagoland
    RiSC
    MWFX
    Posts
    4,500
    Ride
    2007 FX45
    Thanks Given
    28
    Thanks Received: 
    113
    Strange, mine didn't work yesterday either. I had to go inside a store to run an errand, I left the car running and the rear hatch would not unlock either using the remote or the switchgear. When I got home and had the car off, it was working fine. My passenger front lock wasn't working either, but worked at home. I swear the hot weather messes with the locks and buttons. The lock actuators are like the only issues I have with my car. Ever.
    Last edited by AeroBFA; 05-13-2011 at 03:44 AM.

  6. #6
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Chicago
    RiSC
    MWFX
    Posts
    10,592
    Name
    Andy
    Ride
    2003 FX45
    Thanks Given
    211
    Thanks Received: 
    696
    Every now and then, mine decided not to work too. What I have been doing is to pull the fuse located in the fuse panel by the dead pedal in the driver side and put it back in. There are times I have to do that a couple of times. It's not frequent enough to drive me to look into it further.

  7. #7
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    san diego
    Posts
    305
    Ride
    2004 FX35 RWD
    Thanks Given
    1
    Thanks Received: 
    0
    Thanks for all the input guys. Now that I think of it I am having problems with my locks not working properly on the other doors. Some of the doors will unlock, but some will not. Do you suppose that it would be more battery related for that issue as well along with the back hatch?

  8. #8
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Austintatious, TX
    RiSC
    TXFX
    Posts
    2,934
    Ride
    2005 FX35 RWD
    Thanks Given
    4
    Thanks Received: 
    11
    some works, some don't....i would lean towards dead/dying actuators but i don't believe that all of them would start acting up at once. it would be better if you go to autozone and have them check the battery. is it oem battery or has it been changed? do you know?
    Last edited by bleedingsujit; 05-14-2011 at 10:32 AM.

  9. #9
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    san diego
    Posts
    305
    Ride
    2004 FX35 RWD
    Thanks Given
    1
    Thanks Received: 
    0
    I think OEM battery. Bought it off a company lease and haven’t changed it myself. I can’t remember which went out first. The door lock issue has been happening for some time and the back hatch broke some time ago as well and I never used it so I didn’t care. But now am starting to use it and am getting annoyed. I have tried the fuse thing before and it did not work.

  10. #10
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Knoxville, TN
    Posts
    3
    Ride
    2004 FX35 AWD
    Thanks Given
    0
    Thanks Received: 
    0
    Mine keeps blowing the fuse every couple of days. Do you think it's the entire actuator assembly(about $334) or just the motor(about $80)?

  11. #11
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Moscow
    Posts
    55
    Ride
    2011 FX50S
    Thanks Given
    3
    Thanks Received: 
    2
    Sorry for the OFF TOPIC theme, but, guys, I have an Elegance european version and I don't have a trunk open/close system. Is it possible to install it??

  12. #12
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Kentucky
    Posts
    31
    Ride
    2005 FX35 AWD
    Thanks Given
    0
    Thanks Received: 
    0
    I replaced my drivers front and passenger rear actuators, which both went out the same week. Here's the deal now....went out to get in the hatch and it wouldn't unlock. Checked the rest of the car and the drivers rear and passenger front not working! Went out this morning and everything worked. What the crap!

  13. #13
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Chicagoland
    RiSC
    MWFX
    Posts
    4,500
    Ride
    2007 FX45
    Thanks Given
    28
    Thanks Received: 
    113
    Has it been hot temperature wise by you? My hatch did not work yesterday too. I notice when its 90+ degrees out, they don't work as well. But it worked fine this morning.

    Quote Originally Posted by loukywells View Post
    I replaced my drivers front and passenger rear actuators, which both went out the same week. Here's the deal now....went out to get in the hatch and it wouldn't unlock. Checked the rest of the car and the drivers rear and passenger front not working! Went out this morning and everything worked. What the crap!

  14. #14
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Kentucky
    Posts
    31
    Ride
    2005 FX35 AWD
    Thanks Given
    0
    Thanks Received: 
    0
    Quote Originally Posted by AeroBFA View Post
    Has it been hot temperature wise by you? My hatch did not work yesterday too. I notice when its 90+ degrees out, they don't work as well. But it worked fine this morning.
    Yeah, here in Kentucky it was 98...crazy temps.

  15. #15
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Oakland, CA
    Posts
    77
    Ride
    2003 FX35 AWD
    Thanks Given
    2
    Thanks Received: 
    0
    I've read in other threads, then noticed myself, that my hatch wont open unless my passenger door is unlocked. If my passenger actuator wouldn't act up when it got warmer, as previously mentioned, it wouldn't be an issue for me, but unfortunately it is.

    Check to see if opening the pass door lets the hatch pop.

    Anyone think this sounds like battery/fuse issue rather than actuator. Crossed fingers for cheap fix.


 

Similar Threads

  1. Rear Hatch won't Open
    By Ringo in forum FX (03-08) - Interior & Exterior
    Replies: 23
    Last Post: 07-18-2011, 08:45 AM
  2. [FX45 03-08] How to remove chrome strip on hatch that says Infiniti? Unlock/lock button broke!The
    By B Feelgood in forum FX (03-08) - Interior & Exterior
    Replies: 9
    Last Post: 12-13-2010, 10:06 AM
  3. [FX35 03-08] Need Rear Hatch struts
    By embdenb in forum FX (03-08) - Interior & Exterior
    Replies: 2
    Last Post: 09-22-2010, 01:07 PM
  4. Is the rear hatch plastic?
    By Thiefcode in forum FX (03-08) - Interior & Exterior
    Replies: 8
    Last Post: 05-08-2008, 05:13 PM
  5. Rear hatch trim
    By fxlr8 in forum FX (03-08) - Write-Ups
    Replies: 0
    Last Post: 03-20-2008, 11:52 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

All times are GMT -7. The time now is 12:20 PM.